Miss E

…som absolut inte är en katt ber hämed att få presentera sig! Jag såg dagens ljus den 8 april 2008 i en liten skånsk håla som i alla fall har den goda smaken att ha en anständig marknad. Fast anständig… Nåja, nu handlar det inte om sedelärande vanor eller flickor som fryser utan om mig, en liten loppa som verkligen kan hoppa och studsa. Säger man plats till mig är det inte säkert att jag sitter där så länge!

Mitt kennelnamn gör att jag hamnar i fruktavdelningen för jag är nämligen uppkallad efter en kinesisk clementin! Inte illa alls, jag menar bara smaka på namnet! Ellendale! Vackert, var Mattes första tanke och tanke nummer två var ”hon kommer att kallas för Ellen”! Stackars Matte som avskyr namnet Ellen! I huset som hon bodde i fanns ”tant Ellen” som var ett rivjärn och i Kulla-Gulla-böckerna fanns en annan elak Ellen! Matte som älskade Kulla-Gulla och nästan var hennes namne…

Men nu är jag här och det med besked! Den andra vetefärgade typen som kallas Herr Hund har verkligen fått veta att han lever! För hans del är det slut med att tryna bakom en soffa i godan ro. Nej numera sätter jag sprätt på honom och hänger antingen i skägget eller svansen. Ärligt talat undrar jag vem det är som är flockledaren här hemma? Men jag gillar honom precis som han gillar mig. Att tonen är rå men hjärtlig och att ett och annat morr förekommer hör bara till spelets regler!

En av mina bästa egenskaper är att jag äter! Jag lever för att äta medan min kompis, Herr Hund, äter för att leva. Ni ser själva! Hur tråkigt måste han inte ha det! Så fort han vänder ryggen till spanar jag in hans matskål och gör en attack! Matte brukar bli sur så numera äter vi i olika matsalar! Tråkigt, för maten smakar alltid bättre när man har sällskap.

Jag är irländska medan min polare är amreikanare. Kan låta kryptiskt för den oinvigde men det har med min päls att göra. Finns alltså olika pälssorter och jag uppfyller nämligen rasstandarden medan Herr Hund är lite mer tveksam anser somliga. Vill väl inte kalla honom för ”Balla Bastarden” men han skulle nog sågas vid tassknölarna av en fanatisk domare i utställningsringen. Men min Matte och Husse ser till den inre skönheten och älskar oss lika mycket.

Tack för det!

16 kommentarer

16 thoughts on “Miss E

 1. fidolina

  Vilken härlig sida du gjort om miss E!

 2. Vad underbart med en egen sida till Ellen.
  Ella och Vilda får stå ut med att dela med mig och mina kort.
  Ja fast de har ju faktiskt en hemsida men jag är dålig på att uppdatera där.=(
  Kram!

 3. Tussen

  Hej sötis!

  Se nu till att pussa på Herr Hund, lilla Miss E.

  🙂

 4. Ååh va härligt!! *skrattar gott med hela själen** du kan verkligen skriva så det känns äkta. *kraam* Välkommen miss E!!

 5. Vi har ju en hemsida som vi tyvärr inte kommit i gång med. Den är tänkt att handla om hundarna så vi får väl se om jag får tummarna loss!

 6. Åh, du är riktigt söt! Hälsningar LillaVovven

 7. Tack och hälsningar tillbaka!

 8. Hej Miss E! Hoppas att matte är snäll med dig 🙂 Vi köpte en golden retriver i skåne för många år sedan men det är en annan historia! VOFF!

 9. Skåningar är alltid snälla mot sina hundar!
  Voff!

 10. Haha….en sån tur att lilla Miss E har dykt upp så att det blir lite fart på Herr Hund. Ligga och tryna bakom soffan – kan de va nå’t? 🙂

 11. Möjligen avkopplande i så fall;-)

 12. Fullständigt bedårande…Undrar om inte Glen Moray skulle kunnat tänka sig miss E som nära vän…Han älskar små hundar…
  Sätter en tass i Miss E´s gästbok
  😉

 13. Det tror jag säkert! Miss E är aldrig omöjlig när det väl kommer till kritan!
  Tack för avtrycket!

 14. Kul bakgrund till namnet… en clementin… Ellen är en snäll´en… Jag tycker Ellen är fint och passar ju bra nu med alla människonamn… jag har inga så´na där associationer som du… 🙂

 15. Varför har jag inte läst detta tidigare?

  Nu ”känner” jag henne!

 16. Det är aldrig för sent för gamla gubbar att hitta. 🙂 Kul att se och läsa.
  Kram Bosse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: