Vissa arbetsrelaterade plikter…

…är helt okej och dessutom synnerligen värdefulla men kan ändå kännas lite sega.

Som det där med föräldramöte. Jag gillar verkligen att träffa adepternas föräldrar men just att det är kvällstid känns så där. Men jag förmodar att de kanske känner på samma sätt. Samtidigt så är det så viktigt att man möts och får en relation för att kunna arbeta på bästa vis kring barnen. A och O helt enkelt. Dessutom brukar det vara många frågor och funderingar när man byter mentorer och kliver upp ett steg på skoltrappan.

Minns ett föräldramöte när det var en ”viktig fotbollsmatch” och snabbare än så har vi aldrig varit. Rekordet ligger alltså på tjugo minuter och jag tror att det är svårslaget. Kan tilläggas att papporna hade mest bråttom hem den gången! Tror att det var Zlatan som skulle spela…

Hur som helst så är tisdagskvällen i hamn. Man vet vad man ska göra och jag hoppas på en givande kväll och ett bra möte.

Trevlig tisdag!

fmote

 

Categories: Uncategorized | 41 kommentarer

Inläggsnavigering

41 thoughts on “Vissa arbetsrelaterade plikter…

 1. Att gå på föräldramöte var en plikt kändes det som. Man bara hoppades att allt skulle gå snabbt, att föräldrar (även jag) dök in på nåt villospår i samtalen, så det drog ut på tiden…. Ändå var alla helt ok, men just att man vill hem när det är lite kvar av kvällen!

 2. Ett nödvändigt ont. J var på föräldramöte i torsdags.
  Vi fick besked om ”Elevens Val”… idrott😉
  Jag hoppas Du får en bra tisdag, kram

  • Vi är skyldiga att ha ett möte per termin och det första blir mycket info. Därefter kan det blir diskussionskvällar eller kanske en föreläsning. Vi kan inte prata bara för pratandets skull.

   Kram

 3. Föräldramöte på morgonen vore nåt med frukost🙂 kram

 4. det kan bli lite för mycket av det goda med möten och utvecklingssamtal.

 5. Haha, där ser man hur det funkar. Helt enkelt måste man bestämma föräldramöte när det vankas något spännande på teve eller liknande som de flesta vill hem till. Det enda som behövs för att vi ska bli rationella och skippa allt mellansnack.

  Idag blir det en lugn tisdag för mig. Önskar dig också en bra dag!

  • Vill man komma hem tidigt är det en perfekt strategi😉 Men i dag verkar det inte finnas något sådant som lockar!

   Önskar dig då en lugn och skön tisdag. Min blir i alla fall lång…

 6. EN solig och fin dag till dig.

  Kram ♥

 7. Tycker alltid så synd om lärare, som måste jobba över hela tiden. Man kan ju tycka att föräldrarna borde flexa ut eller ta ledigt från jobbet, för att få veta hur det går för deras telningar.

 8. Hahaha! Är det ingen bra match i kväll? 20 minuter – jösses! Lycka till.
  Visst är det viktigt med relationer, men ibland kan föräldramöten gå riktigt trögt. Det känns bara som man trampar vatten… Kra

 9. Ja, alla dessa möten, på gott och ont😀 Jag/vi hade fyra barn med lagom mellanrum, så det vart fyrdubbelt av allting i skolan!
  Lycka till med kvällen och kram❤

 10. I Peking hade vi ibland frukostmöten och det var inte så tokigt, mellan 7.45 och 08.30. (Mer infomöten)
  Men i början av en termin behövdes lite längre möte, alla nya för varandra, och då blev det kvällar mellan 18-19.30.
  Trevligt att också du får träffa adepternas vårdnadshavare och de är säkert nyfikna på dig.
  Lycka till!
  Kram!

  • Vi har måndagsmöte varje morgon vilket är smart med tanke på att man startar upp en ny vecka. Många föräldrar är säkert lite nyfikna på oss men själv har jag haft 1/3 eller mer av syskonen få för min del är det många gamla bekanta😀 Ganska så smidigt!

   Tack och kram

 11. Haha! Där ser man hur prioriteringarna kan vara. 1: Zlatan, 2: Barnens nutid och framtid…😉

  Hoppas det blir ett braigt möte!🙂

 12. Kvällarna kan kännas lite heliga och, sett helt ur föräldraperspektivet, med tre barn i grundskolan var det ett pussel att hitta tider. Men vi brukade få till sena eftermiddagstider och helt riktigt, det tog ofta längre tid än de tjugo minuter som var avsatta, för det kändes oftast så himla bra att kolla in ”läget”. Trist dock för de elever och föräldrar som var sist ut för kvällen.
  Hoppas din tisdag ger många bra möten.
  Kram!

  • Visst blir det mycket när man tre barn och jag minns själv hur det var. Logistiken krävde en del men samtidigt så var det viktigt. Utvecklingssamtal har vi dag tid tack och lov!

   Tack, det får vi hoppas. Hoppas du får en bra kväll😀

   Kram

 13. Hoppas att föräldramötet gick bra🤗🤗
  Ha en bra dag!!

 14. Ha en fin kväll! kram

 15. Hoppas att kvällen blev bra!
  Är tacksam för att skolåren är över😉

 16. Att ha föräldramöte dagtid är väl inte så lämpligt. Du arbetar väl med barnen då och de allra flesta föräldrar är på sina arbeten?

  • Nej föräldramöte kan man inte ha dagtid. Det skulle inte fungera alls. Men utveckingssamtalen ligger under min arbetsplatsförlagda tid och alltså dagtid

 17. Jag är nog inte riktigt som alla andra för jag har alltid gillat att gå på föräldramöten. Möten med andra människor, lite fika, information och ofta både skratt och allvar. Precis som livet är. Men jag förstår att det inte är det roligaste momentet inom läraryrket.

  • Jag håller med dig! Har alltid tyckt det varit trevligt med föräldramöten och dessutom bra att man lär känna kompisarnas föräldrar. Men många har så mycket olika kvällsaktiviteter att det nästan verkar bli ett stressmoment…

 18. Åh jag kan sakna föräldramöten. Har alltid tyckt om dom och att de gett en annan inblick i barnens vardag som man själv har svårt att se ibland.

 19. Ja man minns föräldrarmötena med blandade känslor. Man kunde känna sig ganska nedtryckt ibland. Andra gånger var det bara positivt.

  • Det har hänt att jag blivit väldigt irriterad. Ett sådant tillfälle var när en föräldragrupp tyckte att vi skulle finansiera elevernas datorer. Då höll jag på att gå i taket!

 20. Häftigt rekord.😀

 21. Jag har inga dramatiska minnen av föräldramöten, vare sig som lärare eller förälder. Men det första jag hade med klassens föräldrar efter att jag gått tillbaka till klasslärartjänst blev lite dråpligt. Föräldrarna gick liksom aldrig hem!!! När formalia var avklarade så övergick de till att stimma och prata om ditten och datten, mumsade på frukt och bröd som jag bjöd på och de hade jätteroligt. Klockan drog iväg, det blev sent ;- )) Jag minns inte hur jag till slut fick iväg dem, men ett minne för livet blev det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: