Myggor en masse…

…strålande sol, klarblå himmel, härlig sensommarvärme och drygt etthundratio ystra barn!

Ja, så kan gårdagen sammanfattas.

Men barnen var inte bara ystra tyvärr utan en del av dem uppförde sig inte speciellt bra. Dock var det elever från en annan skola för våra adepter var, om inte fromma som lamm, så i alla fall positivt glada och trevliga. Lite tråkigt att man inte kan vara trevliga mot varandra eller lyssna på vuxna. Inte bara tråkigt faktiskt utan också en smula bekymmersamt och jag undrar varför det blivit så. Har i och för sig mina teorier men ska jag utveckla dem är det stor risk att detta blir rena uppsatsen vilket inte hinns med på morgonkvisten.

Vårt gäng hade i alla fall en bra men ack så intensiv dag. Som vanligt körde jag förbi hofleverantören och köpte en räksallad vilket passade perfekt en varm sensommardag. Dagen gick ut på att vi flyttade oss ungefär 1000 år tillbaka i tiden och olika tidstypiska aktiviteter stod på dagordningen. Intressant och samtidigt spännande.

När dagen var slut efter nästan åtta intensiva timmar så var jag tröttare än trött. Men inte var jag lös och ledig utan Miss E skulle kammas och duschas vilket tog sin lilla tid. Den senare aktiviteten delegerade jag dock till Husse och han skötte det med bravur. I kväll är det Herr Hunds tur men först en lång dag och sedan kurs. Med andra ord, några smygpauser kommer det inte att bli.

Trevlig tisdag!

by

Categories: Uncategorized | 40 kommentarer

Inläggsnavigering

40 thoughts on “Myggor en masse…

 1. Kul utflykt, tror ju det är bra att eleverna får komma ut och upptäcka världen, den värld de kanske inte besöker själva/ihop med familjen. För jag anser att barn behöver få veta lite om forntiden och inte bara framtiden, vår historia är viktig.

  kram

  • Kan bara hålla med! Det var en kul och lärorik utflykt på många vis. Eleverna behöver känna till landets historia för att förstå framtiden och hur utvecklingen har sett ut!

   Kram

 2. Låter ändå som en härlig utflykt, en skön dag! Idag är här 6 grader och jättedimmigt än så länge. Blir svalt att åka till jobbet i shorts… Men de får hänga med ett tag till😉 Det är ju varmt när man ska hem!
  Oro i lägret igen, nu växer inte magen… För lite näring? Nytt UL på fredag, lugn och ro, vad är det?

 3. Härlig utflykt kram

 4. en varm sommardag på Hisingen med! 😊 Nu ska jag gömma tulpanlökar.

 5. Trodde knappt man hade utflyter mer men va bra för alla barn bör kunna en del av historia, bra väder hade ni ju oxå🙂 fin bild o fin tisdag kram

  • I åk 4 åker man alltid på denna så nog finns det utflykter! Vädret var verkligen alldeles fantastiskt så det kunde vi inte klaga på!

   Kram och det samma😀

 6. Kanon låter det, barnen behöver sånt här, trist att vissa inte kan sköta sig, när jag var barn då hade vi respekt för lärare, men den respekten finns tyvärr inte idag.
  Fin dag verkar ni haft och tur med vädret ,-)
  Ha en fin Tisdag du med ,-)
  KRAM Primrose ,-)

  • Visst behöver barnen det här. Det är nyttigt att känna till vår historia för att förstå utvecklingen och framtiden. Nej, alla barn har tyvärr inte det längre men tack och lov så har vi en trevlig klass😀

   Kram

 7. VIlken trevlig utflykt! Känner igen temat från när jag själv var på liknande aktiviteter med klas fyra.
  Dock trist att en ”juniorer” del inte kan bete sig. Förtar en del av trevligheten.
  Förstår verkligen att du var helt slut efter hemkomst för dessa dagar är både långa och väldigt intensiva. Det är ju inte diret så att man kan ha sina egna raster och pauser utan detgår ju i ett.
  Men myggor? Hade de kommit fel?

  Bilden är verkligen vacker. so en fin tavla.
  Önskar dig en bra dag trots att den blir lång.
  Kram!

  • Vilken bra sammanfattning! Någon egen rast var det inte tal om utan det gick i ett vilket kändes. Men det var kanske bra uppvärmning inför kommande lägerskola😉 Myggorna hade definitivt kommit fel och jag hade aldrig sett så många på en och samma gång…

   Tack och det samma även om din förmodligen blir mer avkopplande!

   Kram

 8. sockenvagenssota

  Så trist med barn som inte lyssnar, tyvärr så ser jag i flera olika sammanhang att tyvärr så tycks folkvett och respekt blir allt mer sällsynt bland våra unga, och där har vi föräldrar ett oerhört ansvar kan jag tycka. Önskar dig en fin dag❤

  • Tyvärr är det lite av en negativ trend när det gäller det ja. Där har föräldrarna ett oerhört ansvar för att lägga grunden och var tydliga och raka vuxna. Annars blir det inte helt lätt när man hamnar i en större grupp. Bra med samsyn från hem och skola.

   Tack och det samma!

 9. Så tråkigt att en del alltid ska förstöra😦 Men roligt ändå att ni fick en så fin och trevlig dag!
  Ha en bra tisdag
  Kram

 10. Skönt att höra att era barn skötte sig bra. Det finns många teorier om varför barn av idag inte alltid är så trevliga, men de flesta går väl ut på att föräldrar idag inte orkar/har lust att vara just föräldrar utan hellre kompis och/eller personlig assistent. Barnen får bestämma och ingen lär dem att det finns gränser för vad som är ok att göra.
  Fint inramad sjö🙂

  • En bra sammanfattning och jag håller med dig till 100%. Föräldrar måste väga, vilja och kunna vara raka och tydliga vuxna. Sätta gränser är också viktigt och det innebär inte att man inte älskar sina barn.

   Tack😀

 11. Oj! Här går allt i ett rasande tempo! Hoppas att du trots allt kan smyga åt dig en paus ändå🙂

  Gomorron!

 12. Jättetrist när det är så.
  Kommer att tänka på våra rastsituationer med alldeles för få lärare ute. Brukar resultera i att vi får ägna oss åt att lösa konflikter och slagsmål bland elever i andra klasser och därmed inte hinna med våra egna som behöver socialiseras och känna trygghet … Kram.

  • Det är väldigt viktigt att det finns gott om personal ute på rasterna. Allt kan snabbt hända och då måste man vara några stycken. Inte helt lätt med tanke på hur våra scheman ser ut…

   Kram

 13. Jag ska inte heller fördjupa mig i ungar som inte uppför sig som dom ska. I övrigt låter det vara en trevlig utflykt!
  Underbart och kul med learning by doing! Historia är intressant om den presenteras rätt!:) Kram

 14. Kul att ni ändå hade en givande dag trots att andra barn förstörde lite för er. Curlande föräldrar är skulden till allt ont i dagens barn och ungdomar. Det är min åsikt!
  Godnatt kram när det är dags!🙂

 15. Så jobbigt. Tänker på föräldrar som förespråkar fri uppfostran. passade en sådan pojke en gång i tiden.Väldigt störigt för alla i omgivningen. kanske ingen fara direkt, när de blir äldre. Men som sagt väldigt jobbigt, just då. För både pedagoger, barnpassare, samt andra barn.
  Kramisar

 16. Tufft i skolan idag . Fin bild, hoppas du får en lugnare dag i morgon. Kram kram

 17. Kul med utflykt och tidsresa men så synd när några förstör, särskilt om andra påverkas. Hoppas ni kunde lösa det på ett bra sätt!

  • Jag och mina kollegor vi gjorde vad vi kunde fastän det inte var våra elever. Men vi tyckte att alla vuxna hade ett gemensamt ansvar för att hålla ordning på ”fröna”!

 18. Då kan ni från din skola känna er stolta över att ”era” barn kan uppföra sig. Men som så ofta så ligger det väl mycket bakom och dåligt uppförande kan ha många förklaringar även om det inte kan ursäktas. Förhoppningsvis blev dagen i alla fall ett fint minne.

  • Det är i alla fall betydligt trevligare att vara i väg med en positiv och trevlig grupp. Den saken är säker. Precis som du säger så kan det finnas många olika förklaringar till varför vissa uppför sig som de gör. Ingen ursäkt men bra att veta så att man kan arbeta för en positiv förändring- Det blev den verkligen😀

 19. Verkligen en intensiv dag. Trist när barn inte vet att uppföra sig. Och svårt att komma åt när de är från en en annan skola. Kram och trevlig onsdag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: