Jag hade rätt!

En tik med diabetes ska kastreras så att hormonerna inte ställer till med för sjukdomen.

Men…

…problemet är bara att Miss E har en urinvägsinfektion och den måste bli helt bra innan hon kan opereras. Så när det är två dagar till kvar av antibiotikakuren ska nytt urinprov tas. Inte det helt lättaste men men får ta till sina knep. Ät det ok då blir det kastrering men annans kan det bli en omgång antibiotika till. Bara att vänta och se åtta dagar framöver nu. Veterinären ville inte ge all information på en gång men i internets tider skaffar man sig den liksom själv ändå och dessutom snabb!

Vi är i alla fall igång med den nya maten nu och det strikta matschemat som ska gälla fortsättningsvis. Men eftersom Miss E äter allt och gärna lite till så blev det en smidig övergång för hennes del.

Husses uppdrag i dag är att rensa trädgården från körsbär för det ska hon i alla fall inte tugga i sig. Så i ärlighetens namn är det fritt fram för fåglarna att hugga in. Ju mer de äter desto bättre!

Händer inte så mycket här hemma utan det mesta kretsar kring Miss E men Husse fick köpt nya skor till bröllopet i går och jag ett par sommarskor. Dessutom blev det en riktigt häftig slips till bröllopskostymen!

Häckklippning står på dagordningen men den är jag befriad från tack och lov!

13620049_1290719937619911_6678832417896451668_n

 

 

Categories: Uncategorized | 22 kommentarer

Inläggsnavigering

22 thoughts on “Jag hade rätt!

 1. Ezter

  Där ser man. Nog vore det bättre att ge fullständig information direkt, kan ju bli galet med allt man googlar fram annars! Hoppas kuren tar allt nu då!
  Ser verkligen fram emot att se er i bröllopsoutfit🙂

  • Ja, det kan man tycka. Bättre det än att själv läsa och tolka på nätet. Alla gör ju mer eller mindre det i dag. Återkommer i det senare ärendet!

 2. Hoppas det går bra kram

 3. Vad har du för knep, en soppslev? Hopps antibiotikan tar nu!! Kram

  • Vi tar urinprovet utanför veterinären för där ska det markeras och så passar jag på att skjuta under en liten skål. Lättare med tikar tycker jag men helt smidigt är det ändå inte…

   Kram

 4. Så bra ,-)
  Då hoppas jag på det, känns ju bättre när man hittar nåt som kan fixa det!
  Ha det fint KRAM Primrose ,-)
  Fina bilder du har i bloggen ,-))

 5. Då fortsätter jag att hålla tummarna!
  Kram

 6. Blir så glad att läsa om att matte verkligen bryr sig om sin jycke på alla sätt. Det borde vara självklart men så är det ju inte. Hoppas vovven uppskattar omtanken och ger lite kärlek tillbaka.

  • Nej, tyvärr är det inte så för alla. Men A och O är en bra försäkring för annars blir det tufft. Men visst kostar det ändå en rejäl slant… Miss E är den ljuvaste hund man kan ha❤

 7. Det är ju aldrig lätt… urinprov från hund är ju ett gizzel😉 Jag hoppas antibiotikan hjälper så Ni slipper långdragen följetong. kram

 8. Körsbär inte så lämpligt för hundar, vår 2-åring har precis lärt sig spotta ut kärnorna – det gör fåglarna också, de förstör mest, kastar allt på marken😦

 9. Trist att ni inte fick besked direkt, för på ”Google” är ju inte allt granskat, men ni är ju bar på det här med hundar. Alla är ju inte så kunniga.
  Hoppas nu att antibiotikan hjälper och det känns bra att Miss E är överens med nya maten.
  Jag förtsätter att hålla tummarna.
  Kram!

  • Veterinären menade att hon gav informationen pö om pö men jag ligger alltid steget före så det fungerade väl så där…

   Tack för tummen och kram!

 10. sockenvagenssota

  Åhhh känner med er ❤️ Hoppas det ska gå bra och att det löser sig så smidigt som möjligt. Kramar i massor!!!!

 11. Skönt att hon har matlust och inte ratar den nya maten.
  Det går inte att hålla sig borta från nätet i sådana lägen. Både bra och dåligt men om man bara har lite sunt förnuft så kan man sålla bort det som inte är relevant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: